Hírek

Kedves Szülők, Gyermekek!

Bizonyára már mindenki értesült arról, hogy a koronavírus járvány valós veszély mindenki számára. Legjobban úgy védekezhetünk a vírus terjedésével szemben, ha otthon maradunk.

Köszönjük, hogy megértéssel fogadtátok és támogattátok az óvoda bezárását!

Köszönjük, hogy megoldottátok a gyermekek otthoni elhelyezését! Tisztában vagyunk azzal, hogy nem könnyű feladat a gyermekek megnövekedett szabad idejének megszervezése, hasznos eltöltése. Úgy gondolom, hogy szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen attól, hogy nem lehet játszótérre menni, nem szerencsés kirándulást szervezni, még mindig ott van a saját udvarunk, ahol biztonságosan tartózkodhatunk a szabad levegőn.

Legyetek sokat a friss levegőn, mozogjanak a gyermekek minél többet, hiszen óvodás korban a sok mozgás elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez. De…amikor már elfáradtak a gyermekek és másra is vágynak, mint az udvari játék, vagy rossz az idő és nem lehet kimenni az udvarra, vagy otthon dolgoztok (távmunka, tanulás az iskolás tesóval, főzés, mosás, takarítás), vagy éppen kicsit szusszannátok….

Néhány ajánlással szeretnénk segíteni abban, hogy a gyermekek hasznosan tölthessék idejüket akkor is, ha nem értek rá mellettük ülni. Sokszor tapasztaltuk már, hogy az óvodások milyen ügyesen kezelik az okos eszközöket. Ha be tudjátok illeszteni az otthoni napirendbe, akkor csemegézzetek az ajánlások között. Egy kis szülői segítséggel az óvodások is megbirkóznak vele. Ezek nem tananyagok, nem kötelező megtanulni, de olyan dolgokat ajánlunk, amikkel foglalkoztunk volna még a nevelési évben.

A http://egyszervolt.hu/, és a http://jatsszunk-egyutt.hu/oldalakon még nagyon sok érdekes dolgot találhattok még.

Az ajánlásokat a honlap különböző oldalain találjátok. Folyamatosan bővítjük a kínálatot.

Hasznos időtöltést kívánunk mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra és egymásra!